Szent Márton a köpenyének a felét megosztotta a koldussal, önzetlenségre, toleranciára tanít. Példakép a gyerekeknek, akik évről évre ismerkednek a legendájával. A Márton-ünnepen a sötét erdőben lámpásokban vitték a fényt, amit mindannyian a szívünkbe zárunk, és megpróbálunk ott tartani tavaszig.

Névadónk ünnepén, november 11-én kinyitottuk az iskola kapuit, és nagy örömünkre nagyon sokan eljöttek. Köszönet érte, és köszönet a sok szülő és pedagógus önzetlen munkájáért. Szombatra minden összeállt, lett fólia a dióúsztatóba, avar a meseerdőbe, volt, aki a büfét rendezte, a gofrit sütötte, a gyertyaöntést vezette, az eső ellenére az üstben a gulyást főzte. Minden ablakban mécsesek jelezték, hogy ez a nap különleges az iskola életében.

A Márton-forgatagban a Forrásteremtés munkacsoport alkotóköre, a büfé, és a vásári árusok adománya jelentős forráshoz juttatták iskolánkat. Így lehetőségünk van arra, hogy Márton példáján mi is adományozzunk. 40.000 forinttal támogatjuk a pilisborosjenői Család-, és Gyermekjóléti Szolgálatot, ezzel együtt ebben az évben 110 000 Ft adományt tudunk nekik átadni.

 Nagyon köszönjük mindenkinek az együttműködést, támogatást, részvételt.

„Szent Márton int, a ló megáll,

és ott terem a koldusnál.

Egy fényes kardot ránt elő,

 kabátját félbe vágja ő, kabátját félbe vágja ő.”