„Életet kell most vinnünk a világba, amelyre az a veszély leselkedik, hogy halott, intellektualista elemei által tovább pusztítja magát.”

Rudolf Steiner

Alapító körünk tagjainak mindennapja hasonlóan telik mostanában, mint a többi szülőtársé az országban. Törekszünk rá minden nap, hogy a reggeli fohász, ritmikus rész, babzsák, három-négy gyermek napi tanulnivalójának rendszerezése, nyomon követése meglegyen. Délután a szabadidő megszervezése otthon, a kertben. Munka otthon és otthonról munka. Vacsora, az esti ritmus, mese, altatás.

Kulcsár Edina: Sárga angyalok

Segítő, áldozatos, figyelemmel teli szeretet a gyerekek felé, minden nap.

Este 9 körül kezdődnek alapító köri találkozóink az online térben. Ekkor kezdődnek a leendő első osztályba jelentkező szülőkkel is a beszélgetések. Ekkor tartjuk a munkacsoport megbeszéléseket. Az éjszakába húzódott mindaz, mi eddig a nappalban folyt.

Nem is olyan rég, március 7-én több, mint 120 gyermek és felnőtt töltötte együtt a családi nap délelőttjét. Kézműves asztalok, játékok, fogócska, iskola bemutató előadás és finom ebéd várta vendégeinket. Jó volt ilyen sokan együtt lenni. Jó volt látni, ahogy az iskolaudvar megtelik gyerekekkel, élettel. Azóta sok család jelentkezett leendő első osztályunkba. A felvételi folyamatban résztvevő családok és munkatársak nem megszokott módon dolgoznak együtt e rendkívüli helyzetben, hiszen az iskolába vágyó gyermekek itt kopogtatnak az ajtónkon. Továbbra is folytatjuk az Önkormányzattal az egyeztető tárgyalásokat, hogy annak eredményeképpen kialakuljon, a régi iskolaépület mely részét tudjuk használatba venni. Várjuk, mikor adhatjuk be működési engedély kérelmünket és mikor tudjuk elkezdeni az iskolaépület felújításának munkálatait. Közben születik gazdasági alapelvünk, szülői megállapodásunk, szervezeti felépítésünk rendje.

Készülünk, ebben a megváltozott helyzetben. Ez a megváltozott helyzet minket is változtatásra késztet. Sokkal erősebben gyakorolhatjuk az együttműködés lehetőségét. Elengedésre, végtelen rugalmasságra és a mindig új, eddig nem ismert helyzet elfogadására tanít minden nap.

Mi továbbra is töretlenül hiszünk abban, hogy elkészülhet szeptemberre az iskola. Ennek a rendkívüli helyzetnek is vége lesz, és hitünk szerint még nagyobb szükség lesz társadalmi megújulásra, új együttműködési formákra.

Minden, ami az ember, a gyermek fejlődését magas szinten szolgálja, hozzájárul az emberiség és a világ gyógyításához.

Épp ezért kezdjük továbbra is minden megbeszélésünket a Mihály meditációval és fejezzük be már az éjszakába nyúlva így:

„A lenyugvó Napba helyezem gondjaimat
Ragyogásában hordozza minden tettemet
Fényben megújítva, szeretetben megtisztítva
Térjenek vissza hozzám, mint erősítő gondolatok,
Mint örömteljes áldozatból és akaratból született tettek.”

Rudolf Steiner

Szeretettel, az Alapító Kör