A mi iskolánk még felnövőben van, minden ünnepünk évről-évre kicsit újraformálódik. Vannak már szép hagyományaink, de beemelünk új szokásokat is. A Húsvétot megelőző napok az osztályokban tudatosan csendesek, a gyerekek apró, húsvéthoz kapcsolódó tárgyakat készítenek. A kisebbeknél húsvéti kert készülhet (a cserépnyi földbe betemetett, majd kisarjadó búzamag a feltámadást jelképezi). A fő motívumok a nyúl, a lélek jelképe (sehol sincs otthona, mindenütt megél, ahol megfelelőek a körülmények) míg a tojás, ami az új életet szimbolizálja. Ezekben a napokban sor kerül az iskola közös takarítására, a terek rendbe tételére, a kert rendezésére a megtisztulás jegyében. Fontos Húsvétkor a természethez való kapcsolódás is, hiszen a megváltás nemcsak az emberre, az egész Földre érvényes.

Nagycsütörtökön a fiúcsapat és a lánycsapat külön ünnepel, a fiúk zöldág járásra indulnak az erdőbe, hazaérkezve vándorbotot készítenek, a lányok tojást festenek. A különválással a tojásfestés meghittségét szeretnénk megteremteni, az életadás női misztériumának ápolására törekszünk. 

A húsvéti megújúlást a tavaszi szünet után újra találkozva egy nagy kirándulás keretében ünnepeljük meg, kalácsot majszolva, játszva, napozva, csevegve a virágos réten.